Amasya Macit Zeren Fen Lisesi Erasmus Days Etkinlikleri

Amasya Macit Zeren Fen Lisesi Erasmus Days Etkinlikleri

Amasya Macir Zeren Fen Lisesi olarak Erasmus Days etkinlikleri kapsamında konferans salonumuzda önemli faaliyetler gerçekleştirildi.

Geçen yıl, Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü akreditasyonu ile gerçekleştirilen AI Based Solutions (Yapay Zeka Tabanlı Çözümler) isimli proje kapsamında, okulumuzdan 3 öğretmen ve 10 öğrenci, Polonya’ya öğrenci hareketliliği düzenlemişti. Bu proje, yapay zekanın eğitim süreçlerine nasıl entegre edilebileceği üzerine odaklanırken, katılımcılar Polonya'daki okullarda gözlem yapma, yenilikçi öğrenme yöntemlerini deneyimleme ve yapay zeka temelli çözümler geliştirme fırsatı buldular. Projede yer alan öğrenciler, bu süreçte teknolojiye dayalı düşünme becerilerini geliştirirken aynı zamanda farklı bir kültürle tanışarak, uluslararası bir bakış açısı kazandılar.

 Yine geçen yıl okulumuz Erasmus+ Okul Eğitimi Öğrenci Hareketliliği kapsamında Romanya’dan gelen 3 öğretmen ve 14 öğrenciye, Let’s Use the Power of Nature (Doğanın Gücünü Kullanalım) isimli proje ile ev sahipliği yapmıştı.Bu proje, sürdürülebilirlik ve doğa temalı olup, çevrenin korunması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve doğa ile dost yaşam tarzları üzerine yoğunlaştı. Okulumuz öğrencileri ile Romanya’dan gelen misafir öğrenciler, çeşitli atölye çalışmaları ve saha gezileri ile doğanın korunması konusunda farkındalıklarını artırırken, kültürel etkileşim sayesinde de kişisel gelişimlerini destekleme imkanı buldular.

 Bu Erasmus projelerine katılan öğrenciler, projelerden edindikleri deneyim ve kazandıkları bilgi birikimlerini 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizle paylaştı. Öğrenciler, sunumlarında projelerdeki öğrenme süreçlerini, uluslararası ortaklarla kurdukları dostlukları ve farklı kültürlerle etkileşim sonucunda elde ettikleri kazanımları anlattılar. Ayrıca, yurtdışına çıkmanın, yeni bir dili yerinde öğrenmenin ve farklı eğitim sistemlerini deneyimlemenin kendilerine kattığı avantajlardan da bahsettiler.

 Erasmus projeleri, okulumuz öğrencilerinin ve öğretmenlerinin uluslararası alanda bilgi ve tecrübe kazanmasını sağlarken, aynı zamanda küresel sorunlara duyarlılık geliştirmelerine de katkıda bulunuyor. Öğrencilerimiz, bu tür projelerde yer alarak sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda da önemli bir kazanım elde ediyorlar. Bu projeler, gelecekteki eğitim ve kariyer planları için de önemli bir temel oluşturuyor.

 Erasmus Days etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu sunumlar, hem projelerde yer alan öğrenciler hem de dinleyici olan gençlerimiz için ilham verici birer deneyim oldu.

Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, projelerin her aşamasında büyük gayret gösteren öğrencilerimize ve bizlere her zaman destek olan Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönülden teşekkür ederiz. Bu projeler sayesinde gelecekte de başarılarla dolu yeni projelere imza atacağımıza olan inancımız tamdır.

22.10.2024 38

22-10-202422-10-202422-10-202422-10-202422-10-202422-10-202422-10-202422-10-202422-10-2024